недела, март 05, 2006

casual post

Nedela e den za relaks gjoa, ama koj ima vreme za toa toj e sreken. Mene mi preostanuva sabota popladne i vecer. Vecerta mora dobro da se iskoristi bidejki vo nedela moze da se ima glavobolka i da dojde do kontrareakcija na cela nedela nedonaspanost i da se propusti edinstveniot den vo sedmicata koga ostanuva da se spremaat casovite, testovite i prevodite za od ponedelnik nagore. I posle daskalite malku rabotele...
Vcera bev na kino. Pocna pred toa da me jade janza bidejki denes se Oskari a jas nemam nitu eden nominiran film gledano (vprocem, kako i sekogash). Vecerta doznav deka imam gratis bilet za Brokeback Mountain, i inspirirana so progresivnata prikazna koja sto se nudeshe vo trailerot i nizata recenzii resiv da odam so nadez deka posle 23h, koga se ocekuvashe normalno filmot da zavrshi ke stignam da se proguzvam vo Maniana i da se ponisham na nekakvi kvazi nu jazz ritmovi koi tamoshnite dj-i gi nudat vo sabota vecer.
Kinoto e dosta ubodno (iako nishto ne moze da se sporedi so sedishtata vo bilo-koe indisko kino kade shto moze da se lezi ili polu-sedi – po potreba, a nekogash i po nuznost- se rasipala stolicata). Salata e golema, najgolema megju devette – zaradi toa seansot pocnuva polovina cas podocna. Pred toa cekame da izlezat gledacite na filmot za Jovan Pavle II – mnogu gi ima. Potoa vleguvame nie- greshnicite, koi resile da go docekaat nedelnoto utro so film za kovbojci-homoseksualci. Posle stote iljadi reklami i traileri (sekojpat zaboravam da kasnam na kino 10 minuti za da gi propustam) site vozbudeni go gledaat trailerot na Da Vinci Code i povtoruvaat vozbudeno „Maj 2006! Maj 2006ta! Toa e za dva meseci!!!”
Pocnuva the film proper. Ubavi pejzazi, kontroverzni seks –sceni, kantri diskoteki, zapraseni koli i cowbojski cizmi.
Ania prv pat vo zivotot zaspiva na kino vkupno 4 pati, sekoe po traenje 2-5 minuti. Posle seansata koja shto zavrshuva petnaeset minuti pred polnokj se upatuva pravo doma za vednash potoa, gledajki mnogu glasen dokumentarec (The Filth and the Fury) da zaspie vednash potoa posle prvoto pojavuvanje na Sid i Nancy vo zaednicki kadar.
Ne odam poveke vo kino! Definitivno! Nikogash!

Hajlajt! Toa ne beshe prv film gledan vcera. Pred toa (vo ramkite na serijata filmovi koi se pojavile pred 5-10 godini a jas tek sega gi gledam) go gledavme Mulen Ruz. Posle zavrshuvanjeto na sesijata, gledanjeto na intervjuto so Fatboy Slim i nastapot na Pette mnogu poznati Pejacki na MTV music awards nekoj tivko se obide da zaprasha-

Koj beshe toj Nikol Kidman?

i vleze vo istorijata na mojot blog.

Нема коментари: