четврток, април 12, 2007

Poland loves Croatia!

Под проектот Југополис се крие спонтано собрана група на полски познати и непознати рокери кои инспирирани од јадранот, убавите спомени од Далмација, Штафетата на младоста решиле да направат 10-тина ковери на ПАРНИ ВАЉАК, а при тоа ја изигнорирале најпеаната песна во Македонија – т.е на наши најчивијашката од нив – која почнува со бесмртните стихови – Ма шта да желим........


(и сега сите 14 годишници во околината пеат - СВЕ ЈЕ ТАКО ДАЛЕКООООО....)


Како резултат на тоа пред неколку недели се појави албумот – Сончева Страна на Градот и веднаш излезе првиот сингл кој со гордост ви го презентирам во форма на клип долу.


gdzie jesteście przyjaciele moi - формерли ноуд ас - Кад Кола Крену Низбрдо


(p.s за спотот, глумците кои се појавуваат се децата од црнобелиот филм, т.е серија)

Некои од песните можат да се преслушаат и овде

3 коментари:

Анонимен рече...

Czy wiesz może jak nazywa się ta piosenka w oryginale? Żałuje, że nie mogę zrozumieć wszystkiego co piszesz.

Pozdrawiam
Michał

Ania рече...

czesc, fajnie że wpadłeś:)
piosenka sie nazywa kad kola krenu nizbrdo

Анонимен рече...

Dzięki! Od dłuższego czasu bardzo mnie ten rejon świata interesuje, chyba czas żebym pouczył się trochę serbsko-chorwackiego (pozostanę przy tej nazwie).

Pozdrawiam