петок, април 13, 2007

блогерај сланг

што е тоа МОБИ ФИНТА?

цитирам -

- Ако правиш некоја Моби финта, да провериш како се билда клик-популарност секоја чест, ако едноставно се трудиш да бидел cool у клас, ама тоа да го постигнеш негирајќи се друго наоколу тогаш мислам дека некаде го губиш тлото. -


сето тоа наговестено во визионерскиот пост на Развигор од јуни 20006 - Развигор пишува Моби реагира


што е тоа блог елита -


Тоа што не идам да лижам газ по секој пост на Вуна, Букаро и на остала блог елита не значи дека немам поштовање за некои од нив...


што е тоа блог срање -Што со постовите за загубени љубови, во стилот „засекогаш ќе те сакам“, што во напатените репортажи за некоја фудбалска утакмица, што во програмчињата за download... другото, срање (Еспешиали тоа блоговите за Лост и Чармд, ќе почнам да банирам
Smiling ... Е ајде, пронајдете се во моите зборови, како досега... Некако не ви оди???

блогерај е цура -

Абе не кажав дека ја сум се разочарал од цурата Блогерај. Ја со неа сум си океј, т.е. не се филмам многу многу. На другарска база све.

предлог за нова моби финта

душебрижниците за блогов најголем успех достигнуваат со постови или како блогов нечини или како некој блогер не бил прав блогер. на таквите постови имаат и најголема читаност. изгледа нивната креативност тука и завршува.
сето ова и многу повеќе на предпоследниот пост на Ловецот од Арракис,
кој несакајќи прерасна во неофицијален речник на блогерај сланг - и прејде во легенда!!!

честитки!

во делот за коментари

1 коментар:

Pincher Barnet рече...

изнаенаден колку сум следен дури и во коментари. фала ви.