четврток, февруари 15, 2007

Coupland attacks!


„Отидов на прошетка со Мисти и мама. Таа ми го повтори разговорот кој што го слушна од двајца старци со Алзхајмерова болест (мама волонтира во дом за старци)

А- Како си?
Б- добро, А ти?
А- Како си?
Б- Добро.
А- Се е во ред?
Б – Како си?

Почнав да се смеам. Таа ме праша зошто, па и реков – тоа ме потсетува на интернет чат. Ме замоли за пример. Ете го примерот-

А- здраво
Б- здраво А
А- здраво Б
В – здраво
А- О! Ете го и В1
Б – Здраво В!
А – ВВВВВВВВВ
В - А + Б = А+ Б
А – Морам да бегам.
Б - Здраво, А
В – здраво , А
Б – Чао
В – Чао чао.

Ете баш така изгледа – објаснив – тој волшебен, револуционерен дијалог, на којшто секое списание на земјата му посветува тони хартија.”Даглас Копланд, Мајкросерфс, книга издадена 1995 година.

Вистинско изненадување е фактот дека навистина тој револуционерен дијалог – остана потполно ист во последните 12 години.

2 коментари:

Ref рече...

Coupland reference FTW! Вечер треба да ми стигне JPod.

Ania рече...

citaj brzo i recenzija, jas sepak ushte malce ke cekam duri da ja najdam :(