среда, февруари 08, 2006

na wikipedia mi go ima pato do doma

ha...ama ubava sveza idilicna soc-realisticna proletna grafika:)
I love WIKI BRE, ke ja pobarav za zena ama ne moze da se ima brak so virtuelna enciklopedija

inaku vi maftam od parter (parterot ne se gleda) od najlevata strana vo dolgata zgrada na pet kata karshi druga zgrada so vidocen crven pokriv (vlezot ezad cetvrto drvo od desno)

pa bujrum na kafe

p.s slikava e goleeema pa ja sokriv na linkot od naslovot maf-maf

3 коментари:

GoodBytes рече...

Многу дрФца си имала во маало. Баш убаво. Се гледа суптилниот допир на комунистичкото архитектонско лаконство, со коцкестите неинвентивни клонирани згради, но сепак од сликата се гледа дека градот си ја зачувал убавината. А и дрворедите навистина ми се допаѓаат.

Шо кафе имаш?

Ania рече...

gradot e slikan samo od juzna strana, postojat ushte tri:) taka da ne izgleda cel grad vaka kako shto e prikazan, edinstveno shto se povtoruva e zeleniloto

Токсик :) рече...

Комуњарски стил апла, ама дрвцава се закон (паркови и зеленило во изобилство)

И лајк ит :)