четврток, јануари 31, 2008

меме штафета позитивна

Филип ме тагна

реков еднаш дека мразам штафети, ама не се важи за тие што се за книги - сакам книги, сакам штафети ама страна 123 е тапа

книга најблиску до мене, земена од библиотека V.S Naipaul - An Area of Darkness (His discovery of India) е многу блиску до моите размислувања а богами и преживеалици во и за Индија ама страната 123 се докажа како нерепрезентативна

" Why don't you eat my vegetable stew?"
As soon as he began to speak he lost control of himself. He stood over me and was almost sreaming. " Why don't you eat my vegetable stew?" I feared he was about to hit me with the frying pan, which he had raised, and in which I saw an omelette. Immediately after is violence, however, came his alarm, hir recognition of his own weekness.

Книгата се препорачува за луѓе со барем средно познавање на Индија, инаку не е баш разбирлива - а и остатокот нема баш многу дијалози - туку е повеќе социолошки...


на двобој повикани -

Моби
Реф
Рибаро
Волан
Елена од Маџермале

1 коментар:

volan рече...

Благодарам за штафетата ... но не сум по трчањето ... ех ... :)