петок, април 21, 2006

what’s up in EU? part X 1.1

Pro-Scriptum. Dve optimistichki prikazni
za citanje na postot e potreben sountrack- posledniot album na Nick Cave, navodno, spored recenzijata (albumot ne sum go slusnala), ne e normalno da covek pisuva tolku prokleto depresivna muzika, posle cieshto slushanje ti doagja da se ubiesh...epa zatoa ne sum go slushala

body of post:

Polska e mnogu super zemja, se se razviva, se gradi, nie daskalite duri posledno dobivme pokacuvanje na platata za o.005 nasto, t.e za edna paketa cigari plus. Seto toa bese urameno i staveno na oglasna tabla, za da se raduvame. Lekarite strajkuvaat, za obicen pregled se ceka nekolku meseci, za operacija – godini. Nema vrska toa shto moze da e kasno. Sepak, dojde proletta, lugjeto masovno se potat po tramvai. Vo nedelata postojat petok i sabota, i postoi PIVO. Pivo e edna od osnovnite pricini za ziveenje vo Polska
(nov red)
(nov red)
Edno dva meseci ne gledav voopshto televizija. Kako nadomest, sekoj bozji den gledav minimum po eden film na dvd. Eden den rekov deka ako prodolzam ke zbudalam i se vrativ na ponudata od 4 kanali koi gi imam na mojot televizor. Denes na primer, gledav The Bold and The Beautiful, dokolku zapametiv dobro beshe 2867 epizoda. Amber bese trudna i sakase da se porodi, ama ne znaeshe na koj e bebeto. Dali na mazot i dali na bivshiot i. Dilema Fkraj! Go iskluciv televizorot.
Ja poglednav mojata skromna kolekcija od 6 bollywood filma – resiv deka denes ne mi e potrebna pozitivna energija – petok e da mu se snevidi.
(nov red)
(nov red)
Posle toa se setiv deka televizija gledav i vo vtornikot. I od toa shto go gledav resiv da vi prenesam dve vistiniti prikazni za sostojbata na zivealishtata vo moderna Evropska Unija. Se so cel, evroentuzijastite da prodolzat da se raduvaat deka eden den, ete i zlatna Makedonija ke bide del od nea.

stay tuned...

Нема коментари: