четврток, април 27, 2006

prolet ebago

Prolet da mu se snevidi. Puka od zeshko, mi se smena kriteriumot za zeshko, sega na 15 stepeni edvaj disham. Toa ti e – kompleks NORD-EST. Poljacite pa, preminaa na nivnoto omileno meni – nosenje na sandali i corapi. Planiram nekoj den da platam za billboard na koj ke napisam so golemi crveni bukvi – NE NOSETE SANDALI SO CORAPI!!! GADNO E!

Osven toa vo ovaa prolet se zabelezuva zgolemeno nosenje na dolgi suknji so sekakvi vidovi na svetulki. Arno ama za toa nema da plakam billboardi, ke im pomine v godina, koga ke se smeni modata, ili alishtata koi doagjaat uvozeni od kina

Osven toa prolet RULEZ! Jas odam na koncert na prodigy valjda, naskoro! :) ha, deset godini prekasno, ama nema veze, atomskata mravka se ushte zivee! a i decata mi se razucija, denes na primer napisav samo eden kec, dodusha lesno beshe, i ne im gi zemav livcinjata koga prepisuvaa – neka bega neshto od firmata

vo prolet se budi vo mene Aleksis Zorbas (osobeno posle gledanje na La Strada i Antoni Kwin)...i yebiga, se budi i ne saka da me ostavi na mira.
Zatoa uporno se gledam niz prozorecot i proveruvam kolku porasnale cvekinjata koi gi posadile pred mojot stan. Sekojdnevno ja proveruvam sostojbata na rascvetanosta na mojata predbalkonska grmushka, i da – ushte eden mesec i povtorno sum nevrabotena. Znaci na raspust:)

what more can Zorbas want!

Нема коментари: