петок, декември 10, 2010

изгрејсонце

18.04.1996


Во бура од гласови и солзи
во молскавици од омраза и грев
во река од крв и од пот
изгреа сонце

Мислев дека ме лаже
ќе се скрие како што правело досега
мислев

А тоа се смееше

Јаваме во бесконечното
шаховски фигури
подранувани од раката на судбината
прашуваат Постои ли Среќа?

Нашите очи се затворени
но изгрејсонце е Друже!
Генерацијо!
Изгрејсонце е!

1 коментар:

Registry Gift рече...

i wish i can understand your language:)