недела, ноември 02, 2003

adrenalin

Sekogash koga ke odam vo nekoja nova biblioteka sum polna so ocekuvanja. Se razbira, koga ke se najdam na samo so nekolku desetici iljadi knigi cuvstvuvam nenormalno silen shat na adrenalin. Nekoi luge praktikuvaat dzambi skokanje, nekoi moraat da pravat ushte poopasni raboti. Mene najcesto mi e dovolno da se soocam so ogromen broj na informacii odednash.
Toa se slucuva sekogash koga ke se zapisham vo nova biblioteka. Sepak, ne sum clen na mnogu. Imam samo 4 clenski karticki. Od vreme na vreme ke simnam nekoe tekstce od #bookz. Za dobra nok obozuvam da slusham kako nekoj mi cita. Bidejki nikoj ne saka da mi cita moram da se snaogjam so kaseti i cd-nja. L Od vreme na vreme dobro doagja i neshto prezemeno od #audiobookz. Dokolku ne se najde nishto od toa, sekogash postoi radio. Radioto e edno od najdobrite raboti shto mu se slucile na coveshtvoto. Duri i podobro od televizijata.
Od nedostig na dobri biblioteki ni? gradot ponekogash shetam po knizari. Se razbira, epten retko mi se slucuva da kupam kniga, bidejki knigite se najcesto uzasno skapi, no god bless the bargain sales. Kolku shto e pogolem gradot, poveke gi ima...
(se razbira ova ne se odnesuva samo na knigi)
Edna od pricinite za moeto uporno kisnenje na internet e bash potrebata za information shat.Milo mi e shto se ushte sum vo sostojba lesno da se fasciniram. Iako nishto ne mo?e da zameni topol razgovor, zvukot shto se slusha koga se prelistuvaat strani i dzvekot na prepolni pivski krigli.(ili plasticni shisinja Bitolsko, seedno)


Нема коментари: