сабота, април 05, 2003

Vreme e za promeni, vreme e za naredni promeni. Dojde proletta (ne vo Wroclaw ama kalendarski pristigna) i vreme e za proshetki po parkovi, za poeftinuvanje na cenata na domatite, za stedenje za leten odmor, za baranje tema za diplomska, za promena na mrzlivosta tolku opravdana vo tekot na zimata. Vreme e za novi neshta!
Samo ne od ovoj vikend. Vikendot pocnuva doma, zavrshuva doma. Vo tekot na toj vikend 2 utra na 1 stepen celziusov pominati vo cekanje na tramvaj. Vo tekot na vikendot petok navecer se sekavam deka imam kaseta od Ennio Moricone i ja pushtam, i mislam deka naskoro ke ja isklucam.....
Samo ne od ovoj vikend. Zasega se odi popoleka. Site planovi koi gi imav ne se ispolnija, se uporno se odlozuva, pocnaa porano da gi cistat ulicite ili veke stanalo kasno i podobro e da si legnam?
Samo ne od ovoj vikend, promenite se sokrile nekade daleku. Custvuvam deka se priblizuvaat no moeto shesto setilo ne e dotolku razvieno za da go naseti nivniot pravec. Od druga strana pak vo Polska nema gledaci na kafe :)

Definitivno ne od ovoj vikend. Poln e so prasanja, poln e so nesigurnosti, poln so cudna no plitka tishina.
pred bura ili ne - ne bi mozela da kazam.

Mi se potroshi nostalgijata (tolku inspirativna vo tivki vikendi), nemam nikakva konkretna zelba, mrazam da cekam tramvai....mrazam tisina. Vo mojata soba sekogash ima muzika. (pretpocituvam da ne bide prekinuvana so reklami iako ponekogash toa e nevozmozno ;)

Promeni (ova ne e plateno od vmro, i ne e inspirirano od vmro)

Telefonot sekogash mi se isklucuva vo 24h, sekogash tocno, sekogash na vreme, ne znam zoshto.

Dobro utro, nemojte da gledate vesti, izlezete nadvor i gledajte poveke zajdisonca.




Нема коментари: