понеделник, април 28, 2003

mal utrinski post... koj nishto osobeno so sebe ne nosi

Retko mi se slucuva da stanam od sabajle. Denes stanav bidejki taka se programirav (gjoa morav), inaku namestiv 2 budilnici- na fiksen i mobilen. Toj na fiksen ne zadvoni a mobilniot vo meguvreme mu se potrosile bateriite. Najposle ispadna deka dzabe sum stanala bidejki ona shto trebashe da go pravam sega ne se ispolni. Ostanav izvisena. Se obiduvam od toa da poglednam od drug aspekt. Kao zgrapci go denot. Shteta samo shto tie slikicki vo vest nasloveni kako "zgrapci go denot" ne se upateni i kon mene kao potencijalen zgrapcuvac.....i taka moram da si baram dodatni izvori na inspiracija. Pocuvam obicno, nezdravo: bez pojadok, ne deka ne jadam pojadok tuku zaradi toa shto nemam leb, a me mrzi da odam da si kupam. Preskoknuvam pojadok, barem za sega. Hit me:)
Pocnuvam so toa shto gi vrakam na mesto 10 ucebnici po angliski od koi nabrzina iskombinirav cas od 45 minuti i nekolkute nacrtani satcinja (minatata nedela ucevme polni casovi, sega sakav da vovedam quarteri i halfovi)
Se obiduvam da pushtam cd so ritmovi od bliskiot i dalecen Istok, dobro e vo prvite 5 minuti. Posle toa Cd-to pocnuva nepodnoslivo da skoka.
Na masata veke e postaveno kafe i pepeljara. Veke dodadov nekolku knigi, i go vkluciv wordot.

Ke se obidam da bidam malce konstruktivna ova utro, for the sake of zgrapci go denot ako ne za neshto drugo.....
a inaku koj rece zgrapci go denot? od kaj beshe toa bash po poteklo?



denes sosema slucajno naletav na toa od kade doaga mislata "carpe diem", ili pak na angliski "seize the day"
Ako ve interesira pobarajte
ovde ;)

Нема коментари: