среда, декември 19, 2007

суштинско прашање


Сум чула дека култната тема - ЗАШТО СУ ТИ КОСЕ ПОБЕЛЕЛЕ ДРУЖЕ (- реторско прашање нормално-) потекнува од некој ИНДИСКИ ФИЛМ

Прашањето за милион долари е
1. од кој?
2. дали може некаде да се најде?

5 коментари:

fru рече...

ма, спремна сум да се откажам од половина милион, само ако ми одговориш - добро, побогу, зарем ќе го гледаш?, и.. зошто воопшто имаш таква желба? :)

Moby рече...

оф топик.
Ја симна ли првата епизода?
Google ја тргнал не знам зашто...
Гадови.

Ania рече...

ами? не ја симнав - ама барем ја гледав!

Moby рече...

www.veoh.com/videos/v1676024cD7gn7y9

Ја поставив на veoh.com ,сега тежи
104 MB ама и квалитетот на сликата е намален .На сајтот те пушта само 5 минути preview а за да го гледаш цел и за да го симнеш (а симни го да не им текне и овие да го тргнат) треба да симнеш програмчето veoh.tv ,од истиот сајт е достапна тие ти ја даваат.
другите епизоди ќе ги ставам на you tube во 7 делови секоја епизода а после имаш програмчиња да ги симнеш

Анонимен рече...

Филмот се викаше „Културата на СФРЈ“, а ги промовираше вредностите кои подоцна дојдоа до израз во Сребреница, Вуковар, Косово, Шипковица. Копии т.е. верзии од филмот има многу, а дел од нив можат да се најдат или кај Младиќ, или кај Караџиќ,или кај Готовина, или кај командантите на ОНА.
www.psiholog1.wordpress.com