четврток, мај 31, 2007

проститутка?уметност?објаснување?!?

Ако можи малце да се тргните....

Абе ај тргнете се, овде има уметност ова она...

Абе слики гледај – Пикасо, Гоја, Мане....

Ок, ај вака...

Хммм....

Немојте да си мислите дека имаме нешто против вас, баш напротив, вие сте вечна инспирација и муза за уметноста. Вистинските уметници секогаш можеле да го канализираат сексуалниот нагон предизвикан од вас во вистински уметнички дела.

И не, Мојата Жена Мира Пак Мастурбира не е вистинско уметничко дело.

Е ова е уметничко дело на пример, ако имаат раширени нозе...

(или како што тоа го раскажуваат во Време)

"Парафразирајќи еден од прочуените концепти на Јозеф Бојс (1965), младиот уметник Бојан Симовски, еден од учесниците на изложбата „Уметнички дијалози“ отворена во МКЦ, ја предизвика јавноста со своевидна концептуална акција. Акцијата е насочена кон враќање на објектот на МКЦ на младите преку програми за негово реанимирање. Моментно, просторот пред овој објектот е јадро на проституцијата во Скопје.
За таа цел, Симовски во понеделникот вечер покани една од проститутките што „работат отспротива“ да присуствува на симболичното затворање на изложбата „Уметнички дијалози“.

за повеќе од оваа генијална и инспирирачка вест читај овде


и затоа тргнете се малце, ќе се видиме подоцна - има доста нагон за канализирање....

3 коментари:

ALEC, Bitola, MK рече...

Кажи ми, дали не мислиш дека се ова со блогерајов(и глобален и регионален и локален) е некако залудно изгубено од сам старт...?

Класична виртуелна квазиреалност зачинета со чувство на експресно самозадоволување...

Не ми е јасно само зошто толку труд за скоро ништо субстанцијално, барем елементарно, стварно. Појасни ми ако мислиш дека треба... :)

ALEC, Bitola, MK рече...

Ili podobro: MSN

onsees@hotmail.com

Ania рече...

блогерајот (не знам за блогерај, не сум дел)....

блоговите како такви се сето тоа што го кажа...и многу повеќе

а доволно е да имаш елементарно познавање за блоговите и нивното значење (глобално и регионално а се повеќе и локално) да нема потреба да поставуваш такви прашања.